Nieuws



Agenda





WATCHOUT 6.4 is beschikbaar!
Deze release bevat enkele nieuwe functies, zoals MPCDI-1 en taakmappen, evenals enkele opgeloste problemen.
MPCDI-1
U kunt nu calibratie gegevens importeren uit een MPCDI-1-bestand.
Task folders
Tasks kunnen nu worden gegroepeerd en georganiseerd in mappen in het taakvenster. De volgorde van de tijdlijnen is van invloed op de stapelvolgorde wanneer ze worden weergegeven, zoals eerder. Maar nu heeft ook de volgorde van de mappen waarin de taken worden geplaatst invloed op het stapelen. Het slepen en neerzetten van taken om hun volgorde te wijzigen en ze ook in mappen te plaatsen, is herwerkt om meer intuïtief te zijn.
aangepaste CUE kleuren
U kunt nu aangepaste kleuren instellen op cues, hetzij op verschillende soorten cues via het dialoogvenster Voorkeuren, hetzij op individuele cues in hun overeenkomstige dialoogvenster.

Lees alle informatie in de release notes. here.

15-05-2019



The Marketers' guide to projection mapping



Dataton brengt een ebook uit over projectiemapping.
In dit boek leest u waarom projectiemapping wordt gebruikt om:
* een merk of imago op te bouwen
* uw publiek te betrekken
* gedenkwaardige gebeurtenissen te creëren
* het bereik van sociale media te vergroten
Vul het formulier in en download de Marketers 'Guide to Projection Mapping om te ontdekken hoe en waarom u zou moeten overwegen om projectiemapping te gebruiken in uw volgende evenement!

20-03-2019


WATCHPAX 60


De op ISE 2019 door Dataton onthulde aanvulling op hun mediaserver assortiment is nu beschikbaar voor demonstratie.

18-03-2019



WATCHPAX 20



Op InfoComm 2017 onthulde Dataton een interessante aanvulling op zijn assortiment mediaspelers. De WATCHPAX 20 is een robuust plug-and-play-toestel dat twee 4K-uitgangen biedt en compact genoeg is om in je zak te kunnen steken.
Dataton’s produktlijn van WATCHPAX media spelers bestaat nu uit drie modellen, allemaal met een ingebouwde WATCHOUT-licentie waarmee gebruikers de creatieve kracht van de meermaals bekroonde WATCHOUT multi-display software kunnen toepassen.

De nieuwe WATCHPAX 20 is compact, met een formaat van 12,5 x 12,5 x 2,5 cm, en VESA compatibel voor een eenvoudige installatie. Met de indrukwekkende beeldkwaliteit die beschikbaar is via de dubbele 4K-uitgangen en het compacte formaat is WATCHPAX 20 een perfecte oplossing voor musea, bedrijfsinstallaties, videowalls en high-end retail toepassingen.
De WATCHPAX 20 is klaar voor gebruik en maakt optimaal gebruik van het bekende WATCHOUT-multidisplay presentatiesysteem.

24-06-2017





Dataton training goedgekeurd voor InfoComm CTS Units

Dataton is verheugd om de erkenning als InfoComm International Renewal Unit (RU) Provider aan te kondigen. De nieuwe erkenning betekent dat meer dan 10.000 professionals die gebruik maken van de InfoComm Certified Technology Specialist credentials inmiddels de mogelijkheid hebben om RU’s te verdienen door Dataton WATCHOUT Academy trainingsprogramma te volgen. Dataton's Academy programma concentreert zich op WATCHOUT, het multi-display systeem dat grote schaal gebruikt wordt in live-uitzending, evenementen en vaste installaties. Het Academy programma richt zich er op om gebruikers te voorzien van een sterke set van vaardigheden in het programmeren en de bedienen van het WATCHOUT systeem, met inbegrip van een goed begrip van gerelateerde technologieën. De WATCHOUT Overview deelnemers kunnen 2 units verkrijgen terwijl de Certified sessie deelnemers 6 units verdienen.

InfoComm International® is de wereldwijde branchevereniging voor de audiovisuele en informatie en communicatie-industrie. Opgericht in 1939 heeft InfoComm meer dan 5.400 leden, die meer dan 70.000 AV professionals over de hele wereld, met inbegrip van fabrikanten, system integrators, dealers en distributeurs, onafhankelijke consultants, programmeurs, rental & staging bedrijven, eindgebruikers en multimedia professionals uit meer dan 80 landen vertegenwoordigen. InfoComm International is de toonaangevende bron voor AV standaarden, marktonderzoek en nieuws. Opleiding, certificering en onderwijsprogramma’s zijn een norm van excellentie voor AV professionals. InfoComm International is de oprichter van InfoComm, de conferentie en tentoonstelling grootste jaarlijkse voor AV kopers en verkopers in het westelijk halfrond. Aussi Produceert InfoComm beurzen in China, Europa, India, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten.

Aanvullende informatie is beschikbaar op Dataton.com en infocomm.org

12-06-2017





WATCHNET 1.4 release

Dataton heeft versie 1.4 van WATCHNET, netwerkgebaseerde software voor aansturing van WATCHOUT-systemen gereleased!



Wat is er nieuw:
 • WATCHNET kan nu direct met een WATCHOUT-productiecomputer verbinden en op dezelfde manier een cluster bedienen, met behulp van panel componenten of scripts. Dit maakt nieuwe werkmethoden mogelijk, vooral in live events.
 • Er is een selectie van bekende protocols in de software opgenomen waardoor het gemakkelijker en sneller is om de aansturing van externe apparaten in te stellen. U vindt deze lijst onder “Devices” en dit bevat protocolopdrachten voor PJLink projectoren, LG-monitors en Barco/Projectiondesign F-serieprojectoren.
 • Let op wat er in uw WATCHOUT-show gebeurt - WATCHNET kan nu dynamische tekstvelden die de invoerwaarden en tijdlijnpositie tonen.
 • Download de software hier.

12-06-2017





WATCHPAX 4 is gepresenteerd

Bezoekers van Infocomm waren de eersten die de krachtige nieuwe versie van Dataton bekroonde WATCHPAX media player te zien kregen.
WATCHPAX 4 is een speciale presentatieserver met vier uitgangen, ontworpen voor topprestaties in WATCHOUT shows, en inclusief WATCHOUT licentie. WATCHPAX 4 is compact, stapelbaar en stevig en klaar om, vanuit de doos, uit te blinken in uw multidisplay systeem.

Tijdens Infocomm 2016 werd WATCHPAX 4 geselecteerd als een NewBay Media “Best of Show” winnaar voor AV Technology Magazine. Deze awards huldigen nieuwe en opvallende probleem oplossende producten die te zien waren op InfoComm 16.


23-06-2016





WATCHOUT 6.1 release

Dataton WATCHOUT versie 6.1 is vrijgegeven en beschikbaar voor download op dataton.com.
Deze versie bevat enkele nieuwe features, optimalisaties en prestatie verbeteringen.

Download de release notes hier.

31-03-2016





WATCHOUT 6.0.2 release

Dataton heeft WATCHOUT versie 6.0.2 uitgebracht met enkele verbeteringen en bug fixes.

U kunt de release notes hier downloaden.

21-12-2015





AV Awards 2015

WATCHOUT 6 is genomineerd voor de AV Awards 2015 in de categorie “Production Product of the Year”
De AV Awards is een van de meest gerespecteerde onderscheidings programma’s in de audiovisuele industrie.
De winnaars worden bekend gemaakt op 25 September.

20-07-2015





WATCHOUT 6 release

Op Infocomm in Orlando heeft Dataton de release van Watchout 6 bekend gemaakt.

3D Projector instelling voor pixel-accurate afregeling van projectie mapping. Importeer en projecteer op 3D modellen. Watchout leest de gebruikelijke 3D file formaten.


Nieuwe, strakke gebruikers interface. Ontworpen om vriendelijk te zijn voor het oog in een verduisterde show omgeving.


Creëer virtuele displays in elke vorm of resolutie op het scherm, plaats daarna de pixels op de echte display outputs, zoals LED walls.


Creëer een realistische simulatie van uw presentatieomgeving. Pre-visualisatie met multi-camera aanzichten en 3D modellen als props.


Een kort overzicht van de nieuwe eigenschappen in deze versie:
 • Nieuwe videocodecs en uncompressed video
 • Live update mogelijkheid
 • Maskering en softedge op maat in displays
 • Meerkanalen audio routing
 • Framerate controle
 • Vernieuwde Dynamic Image server

Bekijk de presentatie van de nieuwe versie hier.

Vraag hier een prijsopgave aan voor de upgrade van uw eigen WATCHOUT dongles.

Download de nieuwe software hier.

15-06-2015





Voorpremiére WATCHOUT 6 op ISE 2015

Na drie drukke dagen zit de ISE er weer op voor 2015. De Dataton stand werd druk bezocht en zowel de stand als de presentatie van WATCHOUT versie 6 werd overwegend positief gewaardeerd.
WATCHOUT 6 is de meest relevante upgrade in het 15-jarig bestaan van deze wereldvermaarde multidisplay en presentatie software. Enkele van de nieuwe features betreffen een betere workflow voor 3D en projectie mapping, virtuele displays en compatibiliteit met nog meer videoformaten.

De officiële release wordt binnenkort verwacht. Hebt u ISE gemist en wilt u alvast zelf zien wat er aan komt? Neem dan contact op voor een demonstratie.

24-02-2015





PLASA 2014

Bezoek Dataton en premium partners Mirage Associates en AVTrade op stand F30. We presenteren WATCHOUT multi-display software, de nieuwe WATCHNET manager software en de volgende generatie WATCHPAX media player.

"Get creative… WATCHOUT multi-display production and playback software works with any type of display and any resolution. Key features include real-time interactivity, support for stereoscopic 3D, hardware-assisted synchronization, frame-blending, real-time geometry correction and support for up to six display devices per server.

Get in control… WATCHNET is a new web-based control and management platform for WATCHOUT shows. WATCHNET manages multiple systems, including power, lighting and other auxiliary functions in a WATCHOUT show.

Get connected… WATCHPAX 2 media player features built-in WATCHOUT, quad-core CPU, USB 3.0 and support for two outputs. WATCHPAX is a truly plug-and-play solution, small enough to mount on or behind displays.

See you at PLASA, stand F30, October 5-8, ExCel London, UK."

23-09-2014





WATCHNET 1.0

De lang verwachte WATCHNET showcontrol software, aangekondigd op ISE 2014, is nu beschikbaar.
WATCHNET software wordt gebruikt voor controle op maat, planning en het beheren van Dataton WATCHOUT multi-display shows vanaf externe panels of computers. Elk WATCHNET systeem heeft een WATCHOUT 5 licentie dongle nodig.

Nu beschikbaar voor download: dataton.com/watchout/downloads
De online gebruiksaanwijzing vindt u hier.

06-07-2014





WATCHPAX 2

De volgende generatie van Dataton WATCHPAX mediaspelers biedt hetzelfde compacte formaat maar met toegevoegde kracht en prestaties. WATCHPAX II is voorzien van twee Mini DisplayPort video-uitgangen , een verdubbeling van het aantal displays die u kunt aansluiten op een enkele eenheid.
WATCHPAX is een speciale mediaspeler voor WATCHOUT shows , soms een alternatief voor de pc's in uw systeem. WATCHPAX is qua prestaties geoptimaliseerd voor gebruik met WATCHOUT en heeft geïntegreerde WATCHOUT software en licentie.
WATCHPAX geeft je de kracht van WATCHOUT gereedschap zonder het gedoe van instellen van computers of het gebruik van lange videokabels. Sluit de WATCHPAX aan en je weet dat je de juiste hardware hebt voor de baan. Geen tweaken , geen bijwerking van grafische kaarten, minder stress.

volledige WATCHOUT software vooraf geïnstalleerd - geschikt voor upgrades achteraf Inclusief WATCHOUT licentie Audio synchronisatie met PICKUP Hardware accelleratie voor video afspelen ( H.264 ) Geen configuratie - eenvoudig aansluiten Clean shut -down en power - up 2 jaar garantie

Kenmerken:
 • Volledige WATCHOUT software vooraf geïnstalleerd - geschikt voor upgrades achteraf
 • Inclusief WATCHOUT licentie
 • Audio synchronisatie met PICKUP
 • Hardware accelleratie voor video afspelen (H.264)
 • Geen configuratie - eenvoudig aansluiten
 • Clean shut-down en power-up
 • 2 jaar garantie

Download hier het product leaflet.

19-05-2014





Integrated Systems Europe 2014

Op de Dataton stand op ISE werd een voorpresentatie gegeven van een tweetal nieuwe Dataton producten die in de loop van dit jaar op de markt gaan komen. Naast de inmiddels bekende Watchpax komt er later dit jaar ook een tweeknaals Watchpax versie beschikbaar.

Volledig nieuw is de WATCHNET showcontrol software die geïnstalleerde WATCHOUT systemen en randapparatuur eenvoudig te bedienen maakt door middel van eenvoudig te configureren tablets, telefoons, computers en touchscreens.

04-03-2014





CUE 2014

De WATCHOUT stand, gepresenteerd door AVtrade en and Mirage Associates op CUE 2014 in Rotterdam werd goed bezocht door professionals uit de theatertechniek. Vier onafhankelijke presentaties, die elk een toepassing van Watchout lieten zien, gaven de bezoekers inzicht in de meest recente ontwikkelingen.

20-01-2014





De grootste . . .


Met meer dan 15 meter hoog en 60 meter breed is in het Suntec Exhibition and Convention Centre met WATCHOUT ’s werelds grootste High Definition videowall gerealiseerd. Deze, in het Guinness World Records opgenomen, videowall bestaat uit 664 LG LED displays en is 32051*7941 pixels groot. De wall wordt aangestuurd door 21 WATCHOUT display servers met in totaal 84 HD outputs.

Meer informatie over deze installatie vindt u u onder andere beschreven in de vakbladen ProSystems, InAVate en Installation.

13-11-2013





Dataton WATCHOUT ™ versie 5.5.1 NU BESCHIKBAAR VOOR DOWNLOAD

Deze versie bestaat voornamelijk uit bug-fixes, samen met een paar kleine verbeteringen:
 • Een checkbox is toegevoegd aan het dialoogvenster Display Settings, waardoor het scherm expliciet kan worden uitgeschakeld. Dit kon voorheen alleen worden bereikt door het verwijderen van de computerinstelling, door het gebruik van een aparte checkbox wordt dit duidelijker. Als een display is uitgeschakeld, zal geen rood pictogram voor deze display worden getoond in de stage venster tijdens de online status.
 • De display Computer protocol commando timecodeMode is verbeterd om het gebruik van FILM (24 fps) tijdcode toe te staan door de parameter op modus 6 te zetten.

30-10-2013





Nieuwe WATCHOUT licentie dongle

Dataton levert vanaf nu een nieuw model licentie dongle voor WATCHOUT, geschikt voor versies vanaf 5.5. De nieuwe dongle is lichter en korter (2 cm lang) dan de voorganger, maar het grootste verschil is dat er niet langer opslagruimte is op de USB. Hiermee wordt het risico van het verspreiden van virussen via de dongle voorkomen.

De key wordt verzonden samen met een informatieblad waarop vermeld is waar de laatste versie van WATCHOUT kan worden gedownload.

17-10-2013





WATCHOUT versie 5.5

WATCHOUT versie 5.5 is nu beschikbaar voor download en brengt een aantal nieuwe en significante features met zich mee.

WATCHPAX
 • Dataton WATCHPAX™ is een compacte elegante WATCHOUT player, ideaal voor vaste installaties en andere toepassingen waar eenvoudige opzet en configuratie van belang is.
Hardware Assisted Synchronization
 • WATCHOUT ondersteunt nu hardware synchronisatie voor frame accurate rendering over meerdere display computers die zijn uitgerust met sync kaarten.
Frame Blending
 • WATCHOUT is typisch ingesteld om naar een frame rate te renderen die werkt met de display devices die voorhanden zijn. Deze versie van WATCHOUT introduceert een nieuwe feature die verschillen in frame rate harmoniseert door soepel frames samen te laten vloeien in plaats van ze over te slaan of te verdubbelen in aparte stappen, waardoor een vloeiender videoweergave wordt gerealiseerd.
Named Display Computers and Clusters
 • In toevoeging op de bestaande methode van het addresseren van display computers door IP nummer, kunt u nu ook computers en volledige clusters door middel van de naam benaderen.
URL-based Images
 • Naast het laden van beelden uit een bestand op uw schijf of van de Dynamic Image Server die in WATCHOUT version 5 is geïntroduceerd kunt u nu ook beelden laden direct van een URL.
Nieuwe Windows
 • Network Window, benaderbaar via het Window menu, geeft een overzicht van alle WATCHPAX spelers en andere display computers op het locale netwerk.
 • License Manager window, zoals u dit nog kent uit oudere versies van WATCHOUT, is terug. Het geeft een overzicht van alle license keys die verbonden zijn met de productie computer en de online display computers. De informatie is wordt hier verzameld voor WATCHOUT updates op afstand en toekomstige grote versie upgrades zodra deze beschikbaar komen.
Nieuwe Commando’s
 • Stage > Manage Display Computer > Delete Other Shows verwijdert alle show’s van de display computers behalve degene die in
  gebruik is.
 • Stage > Manage Display Computer > Re-build Show Cache verwijdert en herbouwd alle gecachede data geassociateerd met de
  geopende show.
Lees de release notes voor de volledige informatie.

24-06-2013





Nu op voorraad: de WATCHPAX ™ mediaspeler voor WATCHOUT

De WATCHPAX ™ is een alternatief voor PC's in uw WATCHOUT systeem. Achter het compacte en elegante exterieur is er ingebouwde WATCHOUT software en geoptimaliseerde hardware. WATCHPAX biedt u de kracht van WATCHOUT zonder het gedoe van computers configureren of het gebruiken van lange video-kabels. Gewoon de WATCHPAX aansluiten en je weet dat je de basisinstellingen voor de WATCHOUT hardware voor elkaar hebt. Klaar om te gebruiken vanuit de doos, u hoeft alleen uw show in WATCHOUT te maken, u sluit per scherm een WATCHPAX aan en u klaar om te presenteren.

25-05-2013





Dataton introduceert WATCHPAX op ISE

Op de recent in Amsterdam gehouden vakbeurs ISE introduceerde Dataton voor het eerst de WATCHPAX single channel Watchout player met geïntegreerde licentie. Slechts 120x148x22 mm groot, voorzien van mini display port en separaat stereo audio en met laag stroomverbruik. Voorzien van hardware accelleratie voor H264 en Mpg2 en geschikt voor remote upgrades. Eenvoudig vlak bij displays te plaatsen is deze WATCHPAX speler een welkome aanvulling naast de multichannel display computers voor vast geïnstalleerde of verhuursystemen.


Bart Kresa, de producent van de Watchpax introductie presentatie, geeft een impressie van de Dataton stand op ISE2013.

30-01-2013





Watchout Versie 5.3.1

DATATON WATCHOUT VERSIE 5.3.1 is nu beschikbaar voor download.

Deze versie van Dataton WATCHOUT™ brengt een aantal nieuwe eigenschappen:
* WATCHOUT is nu compatible met Windows 8. (Windows 7 is nodig voor volledige functionaliteit.)
* De WATCHOUT display software kan nu met de WATCHOUT Remote App iOS 6 worden bestuurd.
* De "global vanishing point" ingesteld in "Preferences" kan nu worden overruled in beeld cues, waarbij het ankerpunt van de beeldcue als lokaal verdwijnpunt wordt gebruikt. Dit is nuttig als men beelden op exact dezelfde wijze in de X en Y as wil laten roteren onafhankelijk waar deze zich op de stage bevinden.

En er zijn bug fixes voor incidentele problemen met masking, thumbnails, Photoshop CMYK files, MIDI Buffer Overflow error message, Datapath Vision RGB PRO capture en remote access error message.

Bekijk de volledige Watchout 5 release notes hier.

02-12-2012





Watchout Academy

Bij de eerste sessie van de Watchout Academy geeft Fredrik Svahnberg van Dataton uitleg over het systeem.

08-10-2012





Watchout Academy

Op vrijdag 5 october a.s. wordt 's-morgens om 9 uur de eerste dagdeelsessie van Watchout Academy 'basic skills' in Amsterdam gehouden. Deze sessie is gericht op WATCHOUT beginners en geeft een goed overzicht van de mogelijkheden van het produkt. Deze sessie is ook geschikt voor niet-technici en marketing/verkoopstaf.
De drie hoofdvensters Stage, Timeline and Media worden behandeld, alsmede basis composities, voorbeelden en Live video Dynamic media, Auxiliary tijdlijn met external aansturing.

Uiteraard zullen er later dit najaar meerdere trainingen zijn, ook voor advanced skills. Zodra het rooster bekend is zal dit worden gecommuniceerd.

28-09-2012





Interview met Watchout system architect Mike Fahl


Klik hier om het (engelstalige) interview te lezen.

17-05-2012









DATATON ACADEMY ANTWERPEN

26-28 maart 2019

Antwerpen, Belgie

Op 26 maart organiseren Mirage Associates en AVtrade, in samenwerking met Dataton een WATCHOUT Operator's Course training in Belgie.
Deze training bevat een grondige algemeen overzicht van de toepassingen, eigenschappen, installatie en gebruik van WATCHOUT.

Het WATCHOUT Certified User seminar op 27 en 28 maart richt zich op praktische toepassingen met hands-on programmering en opdrachten. De instructeurs zorgen voor stapsgewijze begeleiding; Van de aanwezigen wordt verwacht dat zij hun eigen laptops met WATCHOUT 6 er op geïnstalleerd en dat zij gedurende het hele seminar actief deelnemen. Deelnemers krijgen de titel Certified User en een cursusdiploma na voltooiing.

Museum Vakdagen

17-18 april 2019

Eindhoven

Op woensdag 17 en donderdag 18 april 2019 wordt de vierde editie van de Museum Vakdagen georganiseerd, de professionele vakbeurs voor de Nederlandse en Vlaamse museumbranche.

De Museum Vakdagen wordt wederom gehouden in het Evoluon te Eindhoven. Het Evoluon is een retro-futuristisch ontwerp van Louis Kalff en Leo de Bever, dat als Philips museum werd gebouwd. Een zeer gewaardeerde locatie door de Museum Vakdagen bezoeker.

Inschrijving.

Integrated Systems Europe

5-8 februari 2019

Amsterdam

De 16e editie van ISE, die in de RAI in Amsterdam plaatsvindt, zal worden gehouden 5-8 februari 2019.

Bezoek Dataton op Integrated Systems Europe, hal 12, stand E90 en bekijk de allernieuwste ontwikkelingen.
De inschrijving voor de 2019 editie van Integrated Systems Europe is nu open. Vergeet niet de Dataton uitnodigingscode 706353 voor gratis toegang tot de show te gebruiken.

Inschrijving.


DATATON ACADEMY ROTTERDAM

16-17 januari 2018

Ahoy Rotterdam

Op 16 en 17 januari organiseert AVtrade in samenwerking met Dataton en Mirage Associates een Dataton Academy WATCHOUT training in Rotterdam.
Voor een grondige algemeen overzicht van de toepassingen, gebruik en eigenschappen van WATCHOUT wordt op dinsdag 16 januari van 09:00 tot 12:00 de Overview sessie gegeven.

Deelname is kosteloos, maar het aantal deelnemers is gelimiteerd.
Inschrijving.

Voor gebruikers, zoals ontwerpers en producenten van shows, installatie- en implementatie-technici, verhuur medewerkers etcetera is er de hands-on Certified sessie op dinsdagmiddag 16 januari van 13:00 tot 17:00 uur en woensdag 17 januari van 09:00 tot 16:00. Als basis voor deze training wordt er van uitgegaan dat de Overview sessie is bijgewoond.
Op de bijlage vindt u een overzicht van het dagprogramma van de Certified training.
Sinds kort is de Dataton Academy training gecertificeerd door Infocomm International, een wereldwijde vakorganisatie voor de audiovisuele industrie.
Deelname aan de Certified training kost € 500 ex BTW en is inclusief koffie/thee en lunch.
Inschrijving Certified sessie.

De locatie is de Dock 1 vergaderzaal in Rotterdam Ahoy, Ahoyweg 10, 3084 BA Rotterdam.


CUE 2018

15-17 januari 2018

Ahoy, Rotterdam

Bezoek ons op CUE 2018, stand 411 en bekijk de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van WATCHOUT.

De inschrijving voor de 2018 editie van deze vakbeurs CUE is nu open.

Vergeet niet de uitnodigingscode 181501 voor gratis toegang tot de show te gebruiken.

Inschrijving.


Integrated Systems Europe

7-10 februari 2017

Amsterdam

De 14e editie van ISE, die in de RAI in Amsterdam plaatsvindt, zal worden gehouden 7-10 februari 2017.

Bezoek Dataton op Integrated Systems Europe, hal 12, stand E70 en bekijk de allernieuwste ontwikkelingen.
De inschrijving voor de 2017 editie van Integrated Systems Europe is nu open. Vergeet niet de Dataton uitnodigingscode 706353 voor gratis toegang tot de show te gebruiken.

Integrated Systems Europe, vaak afgekort tot ISE, is de grootste AV systeemintegratie show in de wereld. Het jaarlijkse vierdaagse evenement, dat elk jaar in februari in de Amsterdam RAI plaatsvindt, wordt georganiseerd en geleid door Integrated Systems Events, een joint venture tussen InfoComm International en CEDIA - de twee belangrijkste brancheverenigingen voor de wereldwijde audiovisuele industrie.
Sinds de eerste Integrated Systems Europe in 2004, heeft het evenement jaar-op-jaar gegroeid. In 2016 ISE verwelkomde meer dan 1.100 exposanten en meer dan 65.000 bezoekers naar de RAI.

Inschrijving.


WATCHOUT ACADEMY AMSTERDAM

27-28 juni 2016

Mediacollege Amsterdam

Op 27 en 28 juni organiseert Avtrade, in samenwerking met Dataton, Mirage Associates en Mediacollege Amsterdam, een tweetal Dataton Academy trainingen.

De Dataton Academy Overview sessie wordt gehouden op maandagmiddag 27 juni van 13:00-16:00 en is bedoeld om u in beperkte tijd vertrouwd te maken met het WATCHOUT multi-display systeem met zijn sterke punten, de belangrijkste functies, toepassingen en mogelijkheden.
Het overzicht heeft ook betrekking op de ontwikkelingen in de nieuwste versie van de software, waardoor het creëren van een spectaculaire multi-display toont gemakkelijker dan ooit tevoren. Deze Academy wordt verzorgd door leden van de Dataton team uit Zweden in samenwerking met Avtrade en Mirage Associates, de Dataton Premium Partners in de Benelux en het Verenigd Koninkrijk.
Het seminar is geschikt voor iedereen die in het AV-industrie die meer wil weten over WATCHOUT of om nieuwe ideeën over hoe de software te gebruiken. Geen voorkennis van WATCHOUT nodig is. De voertaal is Engels.

Belangrijk! Deelname aan deze training is kostenloos, maar deelnemers moeten van te voren inschrijven omdat het aantal zitplaatsen beperkt is.

Aanmelden kan online.


De Dataton Academy Certified sessie wordt gehouden op dinsdagmiddag 28 juni van 09:00-17:00. Als u al bekend bent met Dataton WATCHOUT en u wilt uw kennis vergroten, uw vaardigheden bijwerken of uitgroeien tot een nog meer bedreven, gecertificeerd WATCHOUT gebruiker, dan is dit de training voor u.
Dit WATCHOUT seminar richt zich op praktische voorbeelden met hands-on programmering en opdrachten. De instructeurs bieden stap-voor-stap begeleiding; van deelnemers wordt verwacht dat zij hun eigen laptop meenemen en actief deel nemen in het hele seminar. Na afloop ontvangen deelnemers het diploma en worden zij aangemerkt als Certified User.
Deze Academy wordt gerund door leden van de Dataton team uit Zweden in samenwerking met Avtrade en Mirage Associates, de Dataton Premium Partners in de Benelux en het Verenigd Koninkrijk. De voertaal is Engels.

Om het meeste resultaat te behalen uit deze training moeten de deelnemers beschikken over een redelijke basiskennis van Dataton WATCHOUT of een vergelijkbaar multi-display systeem. Van elke deelnemer wordt verwacht om een Windows laptop met daarop geïnstalleerd de nieuwste WATCHOUT versie mee te brengen. Het wordt ten zeerste aanbevolen dat u deelneemt aan Overview sessie die de middag voorafgaand aan de gecertificeerde cursus wordt gegeven.

De cursus kost 850 euro per persoon, exclusief BTW, en vooraf te betalen.
Er is een korting voor meerdere deelnemers van hetzelfde bedrijf voor het bijwonen van de dezelfde sessie.
De prijs is inclusief cursus documentatie, koffie / thee, lunch. Eventuele hotel accommodatie is niet inbegrepen.


Aanmelden kan online.



Beide trainingen worden gegeven bij het Mediacollege Amsterdam, Contactweg 36, 1014 AN Amsterdam, Nederland.


Prolight + Sound

5-8 april 2016

Frankfurt am Main

Prolight + Sound is de internationale vakbeurs voor entertainment, systemintegratie en creatie technologie. De beurs heeft een hoog internationaal gehalte en is relevant voor vakgenoten in heel Europa.

Dataton presenteert zich in hal 4 op stand B71. Op 5 en 6 april zal ook AVtrade op de stand aanwezig zijn.

Website.


Integrated Systems Europe

9-12 februari 2016

RAI Amsterdam

De ISE vakbeurs werd in 2004 gelanceerd vanuit de noodzaak om een pan-Europees forum voor de opkomende markten van professionele AV en elektronische systemen integratie creëren. De beurs groeide snel tot de onbetwiste jaarlijkse ontmoetingsplaats voor deze industrieën te worden - een focus niet alleen om zaken te doen, maar ook voor netwerken, onderwijs en technologische innovatie.

Net als in de afgelopen negen jaar zal ISE 2016 worden gehouden in het de RAI in Amsterdam, waar de activiteiten elke hal van deze toonaangevende vergader- en congrescentrum locatie bezetten. De show zal professionals uit elke schakel in de systeemintegratie keten, zoals fabrikanten, distributeurs, dealers, aannemers en adviseurs ontvangen. ISE trekt ook steeds groeiende aantallen eindgebruikers in uiteenlopende gebieden als onderwijs, sport, corporate faciliteiten, entertainment, horeca en live evenementen.

Bezoek Dataton tijdens Integrated Systems Europe op stand 11-F68, en bereid je hier voor op de laatste ontwikkelingen!  

Voor gratis toegang tot de show kunt zich hier inschrijven met de Dataton uitnodigingscode 706353.


CUE 2016

18-20 Januari 2016

AHOY ROTTERDAM

Van 18 tot en met 20 januari 2016 vindt CUE2016 plaats in Ahoy Rotterdam. Deze tweejaarlijkse vakbeurs voor event-, installatie- en entertainmenttechnologie biedt een totaaloverzicht van technische faciliteiten voor binnen- en buitenpodia. Het is de vaste ontmoetingsplaats voor technici in de evenementenbranche en podiumkunsten.

Dataton heet u welkom op stand 411 en wordt ter plekke vertegenwoordigd door AVtrade met assistentie van Mirage Associates.

Beursdagen en openingstijden
Maandag 18 januari 2016: 10:00 - 18:00
Dinsdag 19 januari 2016: 10:00 - 17:00
Woensdag 20 januari 2016: 10:00 - 17:00

Nieuws
Op de hoogte blijven? Download binnenkort de CUE app in de Play store (Android) of App Store (Apple/iOS), wordt lid van de Linked-in groep of volg @CUE2016 op Twitter. 

Registreer u hier met de registratiecode 1819201 voor een gratis toegangsbewijs.


PLASA 2015

4-6 Oktober 2015

Londen

Van zondag 4 oktober tot en met dinsdag 6 oktober wordt in London de vakbeurs voor entertainment technologie georganiseerd. Fabrikanten, distrubuteurs en verhuurders van technologie voor licht, geluid en media tonen daar hun ontwikkelingen.
Dataton heet u welkom op stand E50 en wordt ter plekke vertegenwoordigd door Mirage Associates met assistentie van AVtrade.

Locatie ExCeL London, One Western Gateway Victoria Dock Rd, London, E16 1XL

Openingstijden:
Zondag 4 oktober: 10:00 - 18:00
Maandag 5 oktober: 10:00 - 20:00
Dinsdag 6 oktober: 10:00 - 16:00

Parallel aan PLASA wordt een WATCHOUT Academy georganiseerd.


WATCHOUT ACADEMY AMSTERDAM

23-24 September 2015

Mediacollege Amsterdam

Dataton en AVtrade organiseren een tweetal WATCHOUT Academy trainingen. Deze sessies worden in het Engels gehouden.

WATCHOUT Academy: Overzicht
Date: Woensdag 23 September, 13:00 tot 16:00
Locatie: Mediacollege Amsterdam, Contactweg 36, 1014 AN Amsterdam, Nederland.
Kosteloze middagsessie. Registratie is verplicht in verband met beperkt aantal zitplaatsen.
Meer informatie en registratie.

WATCHOUT Academy: Certified
Date: Donderdag 24 September, 09:00 tot 17:00
Locatie: Mediacollege Amsterdam, Contactweg 36, 1014 AN Amsterdam, Nederland.
Kosten: EUR 850 p/p
Gecertificeerde ééndaagse training sessie die gefocust is op praktische voorbeelden met hands-on programmeren en actieve begeleiding van de instructeurs. Maximaal 10 deelnemers.
Meer informatie en registratie.


WATCHOUT ACADEMY ZWEDEN

26-27 augustus 2015

Dataton hoofdkantoor in Linköping, Zweden

Dataton organiseert een tweetal WATCHOUT Academy trainingen. Deze sessies worden in het Engels gehouden.

WATCHOUT Academy: Overzicht
Datum: Woensdag 26 Augustus 2015, 13:00 tot 16:00
Locatie: Dataton, Linköping, Zweden
Kosteloze middagsessie. Registratie is verplicht in verband met beperkt aantal zitplaatsen.
Registratie formulier en meer informatie.

WATCHOUT Academy: Gecertificeerd
Datum: Donderdag 27 Augustus, 09:00 to 17:00
Locatie: Dataton, Linköping, Sweden
Kosten: EUR 850 p/p
Gecertificeerde ééndaagse training sessie die gefocust is op praktische voorbeelden met hands-on programmeren en actieve begeleiding van de instructeurs. Maximaal 10 deelnemers.
Registratie formulier en meer informatie.


EXTRA WATCHOUT TRAINING

19 maart 2015

Mediacollege Amsterdam

De reguliere Watchout Academy training sessies zijn al weer enige tijd onderbroken in afwachting van de release van WATCHOUT versie 6.

Vooruitlopend op een nieuwe serie Watchout Academy trainingen hebben we Dataton bereid kunnen vinden om een éénmalige trainingsdag te verzorgen in Amsterdam waarbij zowel de bestaande versie 5 als de nieuwe WATCHOUT 6 features aan de orde komen.
De datum wordt 19 maart a.s. en de locatie wordt Mediacollege Amsterdam.

Mocht u willen deelnemen, wilt dat dan per omgaande via mail: jan@avtrade.nl melden? Deelname is kosteloos, maar de beschikbare ruimte is beperkt.