NieuwsAgenda
nieuw gezicht bij AVtrade


Vanaf 2023 is Walter van Maris het nieuwe aanspreekpunt van AVtrade. Met jarenlange ervaring in de audiovisuele sector in het algemeen en Watchout in het bijzonder is de vertegenwoordiging van Dataton en Pixilab producten hiermee in goede handen. Voor Jan Breel is het nu tijd voor pensioen en alles wat daarbij hoort, al blijft hij nog wel een tijdje op de achtergrond betrokken.

1-03-2023Download nu WATCHOUT 6.7.2

Release 30 september 2022
Deze release richt zich op ondersteuning voor nieuwe WATCHPAX-hardware en een oplossing voor dubbele layer namen. Er is ondersteuning toegevoegd voor de Dataton WATCHPAX 62 mediaserver. Dubbele layer namen zijn nu ook verboden voor composities (dit werd voor andere tijdlijnen al geïmplementeerd in release 6.6.7).

Let op: om met de WATCHPAX 60C en WATCHOUT versie 6.7.2 toegang te krijgen tot SDI-afspeelfuncties, moet de mediaserver hardware-imageversie r22 of hoger hebben.
Download de volledige Release Notes hier.WATCHOUT 6.7.1

Release 27 JANUARI 2022
Deze release bevat een versie-update voor NewTek NDI®, evenals oplossingen met betrekking tot DMX, NDI, cropping en layer namen. NDI-ondersteuning is geüpgraded naar NDI 5 (de nieuwste versie van NDI).
Voorheen kon een extern DMX-universum blijven zenden, zelfs als het uit het output window werd verwijderd. Dit is nu opgelost.
Pixels zijn niet langer wazig wanneer ze meer dan 50% van de oorspronkelijke grootte worden bijgesneden.
De lijst met beschikbare NDI-apparaten was niet zichtbaar toen het NDI-dialoogvenster (Media menu, “Add NDI Video”) voor het eerst in een show werd geopend. Dit is nu opgelost.
Zoals geïntroduceerd in versie 6.6.7, worden dubbele layer namen automatisch hernoemd naar standaardwaarden (bijv. layer 1). Als u het naamveld in het layer dialoogvenster ook leeg laat, wordt de naam van de laag gewijzigd in de standaardnaam.
Ondersteuning voor WATCHPAX 42 en WATCHPAX 62 mediaservers van de volgende generatie is toegevoegd.
Bekende problemen en beperkingen Belangrijk: Voordat u Dataton WATCHPAX (productnummer: 3360) of WATCHPAX 2 (productnummer: 3362) mediaspelers bijwerkt naar WATCHOUT versie 6.6.7 of 6.7, moet u ervoor zorgen dat de hardwareversie van het apparaat versie r23 of hoger is voor WATCHPAX en r33 of hoger voor WATCHPAX 2. Als de versie ouder is, stopt het apparaat met werken en wordt de foutmelding "license key not found" weergegeven nadat de WATCHOUT-versie is bijgewerkt. Neem voor meer informatie over het bijwerken van uw diskimage contact op met uw lokale partner of met Dataton.

introductie BLOCKS 5


Op 31 maart werd de volgende generatie BLOCKS geïntroduceerd.
BLOCKS is PIXILAB's software voor weergave, interactie en bediening in musea, bezoekerscentra, beurzen en showrooms. Dit is een unieke kans om te zien waar BLOCKS voor staat. Maak kennis met het PIXILAB-team, samen met enkele van onze partners, voor een voorproefje van wat u met BLOCKS zou kunnen doen.

2-04-2021PIXILAB Blocks Basic Online Training


Perfect voor als u geïnteresseerd bent om de basisprincipes van PIXILAB Blocks te leren.
Het enige dat u nodig heeft om deze training bij te wonen, is een goede internetverbinding. De sessie verloopt via Microsoft Teams en u ontvangt een week van tevoren een vergaderlink Het programma (overzicht hieronder) is in het Engels, 2 uur 's ochtends en 2 uur' s middags.
10.00 Meet & Greet
* De concepten van PIXILAB Blocks®
* Overzicht van de Blocks Editor
* Spots en Blocks
* Basis bewerking en publicatie
12.00 Lunchpauze
13:00 Middagsessie: praktische oefeningen
14.30 Q & A
15.00 Einde
Zie de agenda voor de geplande data

25-01-2021
WATCHPAX 60 actie!

Investeer nu in een KRACHTIGE plug-and-play mediaserver die de eisen van de zwaarste omgevingen overtreft in mediaverwerking, prestaties en weergave! De WATCHPAX 60 servers ondersteunen ongecomprimeerde 4K-weergave en zijn voorzien van een dubbele voeding. Er is keuze uit drie modellen met 4-12 uitgangen (inclusief 8 bi-directionele SDI kanalen).
Als je je hier registreert voor deze speciale aanbieding zal AVtrade, als Premium Partner in uw regio, binnenkort contact met je opnemen om je van alle informatie te voorzien om van deze aanbieding gebruik te maken!

19-08-2020compacte BLOCKS server met geintegreerde Producers LicentieVoor off-site project voorbereiding of kleinere systemen is een compacte kant-en-klare Linux server beschikbaar waarbij een BLOCKS USB licentiedongle intern kan worden ingebouwd.
Deze server bevat ook een geintegreerde Display Spot.

14-12-2020

Stap vandaag over naar WATCHOUT 6, investeer in morgen!


Gebruik je een oudere versie van WATCHOUT maar wil je graag overstappen naar de nieuwste release? Of misschien bouwt je zelf eigen servers en heb je nieuwe WATCHOUT-licenties nodig? Dan is dit het moment om het te doen! Vanaf 15 mei bieden we zo'n 40% korting op WATCHOUT versie 6-upgrades en nieuwe WATCHOUT-licentiedongles. Als je je hier registreert voor deze speciale aanbieding zal AVtrade, als Premium Partner in uw regio, binnenkort contact met je opnemen om je bestelling af te ronden!

15-05-2020The Marketers' guide to projection mappingDataton brengt een ebook uit over projectiemapping.
In dit boek leest u waarom projectiemapping wordt gebruikt om:
* een merk of imago op te bouwen
* uw publiek te betrekken
* gedenkwaardige gebeurtenissen te creëren
* het bereik van sociale media te vergroten
Vul het formulier in en download de Marketers 'Guide to Projection Mapping om te ontdekken hoe en waarom u zou moeten overwegen om projectiemapping te gebruiken in uw volgende evenement!

20-03-2019


WATCHPAX 60


De op ISE 2019 door Dataton onthulde aanvulling op hun mediaserver assortiment, in combinatie met WATCHOUT 6.5 voorzien van maximaal 12 uitgangen, is nu beschikbaar voor demonstratie.

18-03-2019Dataton training goedgekeurd voor InfoComm CTS Units

Dataton is verheugd om de erkenning als Avixa Renewal Unit (RU) Provider aan te kondigen. De nieuwe erkenning betekent dat meer dan 10.000 professionals die gebruik maken van de InfoComm Certified Technology Specialist credentials inmiddels de mogelijkheid hebben om RU’s te verdienen door Dataton WATCHOUT Academy trainingsprogramma te volgen. Dataton's Academy programma concentreert zich op WATCHOUT, het multi-display systeem dat grote schaal gebruikt wordt in live-uitzending, evenementen en vaste installaties. Het Academy programma richt zich er op om gebruikers te voorzien van een sterke set van vaardigheden in het programmeren en de bedienen van het WATCHOUT systeem, met inbegrip van een goed begrip van gerelateerde technologieën. De WATCHOUT Overview deelnemers kunnen 2 units verkrijgen terwijl de Certified sessie deelnemers 6 units verdienen.
Als ANSI Accredited Standards Developer Organization (ASD) biedt AVIXA industriestandaarden als basis voor audiovisuele systemen van hoge kwaliteit. Bovendien biedt AVIXA als ANSI-geaccrediteerde certificeringsinstantie het Certified Technology Specialist ™ (CTS®) -programma aan - de enige door ANSI geaccrediteerde audiovisuele certificering volgens de internationale norm ISO / IEC 17024: 2012.

Aanvullende informatie is beschikbaar op Dataton.com en Avixa.org

12-01-2019

DATATON ACADEMY AMSTERDAM 2023

19-20 DECEMBER 2023

Nederland
Vision Tools Campus, tt. Vasumweg 170, 1033 SH Amsterdam

Het WATCHOUT Certified User seminar wordt gehouden op 19-20 december en richt zich op praktische voorbeelden met praktische programmering en taken. De instructeurs zorgen voor stapsgewijze begeleiding; van deelnemers wordt verwacht dat ze hun eigen laptop meenemen met WATCHOUT 7 geïnstalleerd en actief deelnemen aan het seminar. Deelnemers krijgen na voltooing het AVIXA gecertificeerde cursusdiploma Certified User.
Aanmelden kan op: https://www.dataton.com/training/upcoming-academies

DATATON ACADEMY AMSTERDAM 2023

11-12 JULI 2023

Nederland
Vision Tools Campus, tt. Vasumweg 170, 1033 SH Amsterdam

Het WATCHOUT Certified User seminar wordt gehouden op 11-12 juli en richt zich op praktische voorbeelden met praktische programmering en taken. De instructeurs zorgen voor stapsgewijze begeleiding; van deelnemers wordt verwacht dat ze hun eigen laptop meenemen met WATCHOUT 6 geïnstalleerd en actief deelnemen aan het seminar. Deelnemers krijgen na voltooing het AVIXA gecertificeerde cursusdiploma Certified User.
Aanmelden kan op: https://www.dataton.com/training/upcoming-academies

DATATON ACADEMY AMSTERDAM

20-21 december 2022

Nederland
Vision Tools Campus, tt. Vasumweg 170, 1033 SH Amsterdam

Het WATCHOUT Certified User seminar wordt gehouden op 20-21 december en richt zich op praktische voorbeelden met praktische programmering en taken. De instructeurs zorgen voor stapsgewijze begeleiding; van deelnemers wordt verwacht dat ze hun eigen laptop meenemen met WATCHOUT 6 geïnstalleerd en actief deelnemen aan het seminar. Deelnemers krijgen na voltooing het AVIXA gecertificeerde cursusdiploma Certified User.
Aanmelden kan op: https://www.dataton.com/training/upcoming-academies

Integrated Systems Europe

31 January - 3 February 2023

Barcelona

De nieuwste editie van ISE vindt plaats in Fira Barcelona, Gran Vía, en zal worden gehouden van 31 Januari - 3 Februari 2023.

Bezoek Dataton (booth 3N650) en Pixilab (booth 5H610)op Integrated Systems Europe en maak kennis met de laatste ontwikkelingen.
Registratie voor de 2023 editie van Integrated Systems Europe (https://www.iseurope.org/register.php) is nu open. Vergeet niet de Dataton invite code (E9HZ7C10)te vermelden voor gratis toegang tot de show.

Dataton Digital Academy

21-30 september 2021

ONLINE


Het zeer succesvolle, wereldwijde trainingsprogramma van Dataton heeft zijn online aanbod uitgebreid met de uitrol van de Dataton Digital Academy. De digitale academie biedt een doordacht programma van seminars, opdrachten en e-learning voor kleine groepen ingeschreven deelnemers.
Controleer toekomstige data en meld u aan via https://www.dataton.com/dataton-digital-academy.

PIXILAB Blocks Introduction

16 september 2021

ONLINE


We hopen de real life WATCHOUT en BLOCKS trainingen weer zo snel mogelijk te kunnen hervatten.

Integrated Systems Europe

10-13 februari 2020

Amsterdam

De 17e editie van ISE, die in de RAI in Amsterdam plaatsvindt, zal worden gehouden 10-13 februari 2020.

Bezoek Dataton in hal 12, stand F100 en bekijk de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van WATCHOUT en mediaservers.
Bezoek ook PIXILAB in hal 14, stand 115 en bekijk de allernieuwste ontwikkelingen in de Blocks software.
De inschrijving voor de 2020 editie van Integrated Systems Europe is nu open. Vergeet niet de Dataton uitnodigingscode 706353 of de Pixilab uitnodigingscode 414123 voor gratis toegang tot de show te gebruiken.

Op woensdag 6 november organiseren Mirage Associates en AVtrade, in samenwerking met Dataton, een WATCHOUT Operator's Course in Amsterdam.
Aanmelden kan op: https://www.dataton.com/academy/dataton-academy-operators-course-amsterdam-19221

PIXILAB BLOCKS seminar AMSTERDAM

7 November 2019

Nederland

Op donderdag 7 november vindt een basistraining voor het PIXILAB BLOCKS-systeem plaats. PIXILAB BLOCKS is software voor het produceren en beheren van rijke ervaringen voor musea, tentoonstellingen, bezoekerscentra en bedrijfspresentaties. Het beschikt over een unieke mix van inhoud en weergavebeheer, mogelijkheden van het besturingssysteem, interactieve presentatie en mobiele gidsfuncties. meer informatie is te vinden op: http://pixilab.se/blocks Deze training biedt u de kennis die nodig is om een standaard BLOCKS-systeem op te zetten en displays, media en besturingsingangen en -uitgangen te configureren. Dit seminar is geschikt voor iedereen die in de AV- en tentoonstellingsindustrie werkt en meer wil weten over BLOCKS of nieuwe ideeën wil opdoen over het gebruik van het systeem. Voorkennis van het systeem is niet vereist. Aanmelden kan via info@dataton.nl

De voertaal tijdens deze trainingen is Engels.

Museum Vakdagen

17-18 april 2019

Eindhoven

Op woensdag 17 en donderdag 18 april 2019 wordt de vierde editie van de Museum Vakdagen georganiseerd, de professionele vakbeurs voor de Nederlandse en Vlaamse museumbranche.

De Museum Vakdagen wordt wederom gehouden in het Evoluon te Eindhoven. Het Evoluon is een retro-futuristisch ontwerp van Louis Kalff en Leo de Bever, dat als Philips museum werd gebouwd. Een zeer gewaardeerde locatie door de Museum Vakdagen bezoeker.

Inschrijving.

Integrated Systems Europe

5-8 februari 2019

Amsterdam

De 16e editie van ISE, die in de RAI in Amsterdam plaatsvindt, zal worden gehouden 5-8 februari 2019.

Bezoek Dataton op Integrated Systems Europe, hal 12, stand E90 en bekijk de allernieuwste ontwikkelingen.
De inschrijving voor de 2019 editie van Integrated Systems Europe is nu open. Vergeet niet de Dataton uitnodigingscode 706353 voor gratis toegang tot de show te gebruiken.

Inschrijving.


DATATON ACADEMY ROTTERDAM

16-17 januari 2018

Ahoy Rotterdam

Op 16 en 17 januari organiseert AVtrade in samenwerking met Dataton en Mirage Associates een Dataton Academy WATCHOUT training in Rotterdam.
Voor een grondige algemeen overzicht van de toepassingen, gebruik en eigenschappen van WATCHOUT wordt op dinsdag 16 januari van 09:00 tot 12:00 de Overview sessie gegeven.

Deelname is kosteloos, maar het aantal deelnemers is gelimiteerd.
Inschrijving.

Voor gebruikers, zoals ontwerpers en producenten van shows, installatie- en implementatie-technici, verhuur medewerkers etcetera is er de hands-on Certified sessie op dinsdagmiddag 16 januari van 13:00 tot 17:00 uur en woensdag 17 januari van 09:00 tot 16:00. Als basis voor deze training wordt er van uitgegaan dat de Overview sessie is bijgewoond.
Op de bijlage vindt u een overzicht van het dagprogramma van de Certified training.
Sinds kort is de Dataton Academy training gecertificeerd door Infocomm International, een wereldwijde vakorganisatie voor de audiovisuele industrie.
Deelname aan de Certified training kost € 500 ex BTW en is inclusief koffie/thee en lunch.
Inschrijving Certified sessie.

De locatie is de Dock 1 vergaderzaal in Rotterdam Ahoy, Ahoyweg 10, 3084 BA Rotterdam.


CUE 2018

15-17 januari 2018

Ahoy, Rotterdam

Bezoek ons op CUE 2018, stand 411 en bekijk de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van WATCHOUT.

De inschrijving voor de 2018 editie van deze vakbeurs CUE is nu open.

Vergeet niet de uitnodigingscode 181501 voor gratis toegang tot de show te gebruiken.

Inschrijving.