pickup audio tours

PIXILAB BLOCKS:
CONTENT - DISPLAY - MANAGEMENT - CONTROL - INTERACTIVE - AUDIO GUIDE - SYSTEMPIXILAB Blocks combineert display-management, besturingssysteem en mobiele gids in één systeem

Hieronder ziet u een korte presentatie van het BLOCKS systeem, opgenomen op ISE 2020 in Amsterdam.

PIXILAB Blocks® is allesomvattende software, inmiddels in versie 5.5, voor het produceren en beheren van rijke ervaringen voor musea, tentoonstellingen, bezoekerscentra en bedrijfspresentaties. Een laptop wordt gebruikt om inhoud te produceren, interactieve presentaties te maken, de ervaring in de ruimte te programmeren en mobiele gidsen te bouwen. Alles maakt verbinding met een standaardnetwerk dat wordt beheerd door de Blocks-server die op een Mac-, Windows- of Linux-computer wordt uitgevoerd. De server bestuurt vervolgens alle displays, spelers, verlichting, I/O-modules, bakens, mobiele telefoons en andere subsystemen.

De server is het hart van het Blocks systeem, zorg dragend voor elk aspect van je show. Een Blocks server draait op Mac, Windows of Linux en maakt verbinding met displays, mediaspelers, mobiele telefoons, I/O-modules, wifi en andere subsystemen.
Elke server heeft een Blocks basislicentie (met MacOS, Windows of Linux ondersteuning) nodig, die kan worden aangevuld met het gewenste aantal Display-, Visitor-, Location- en WATCHOUT-spots. Een server kan door de systeemintegrator worden gebouwd en geconfigureerd volgens de gewenste specificaties, maar kan ook worden geleverd als een kant-en-klaar systeem, geleverd in de gewenste samenstelling.

Speciaal voor off-site project voorbereiding of kleinere installaties is een compacte kant-en-klare Blocks Linux server samengesteld, desgewenst voorzien van een ingebouwde licentiedongle.Een Display Spot kan vele vormen hebben. In basis is het een browser in kiosk mode die kan worden getoond op een selectie van mediaspelers die met Pixilab player software via USB of netwerk opstarten. Maar ook andere toestellen zoals een Smart-TV, Chromebox of PC met browser kan worden toegepast.

Een Visitor Spot vertegenwoordigt een mobiel apparaat, zoals een telefoon, iPad of Android-tablet. Dergelijke apparaten kunnen voor een breed scala aan toepassingen worden gebruikt:
• Telefoons van bezoekers (ervan uitgaande dat de Blocks-server via een lokaal wifi-netwerk toegankelijk is).
• Uitleen toestellen, te gebruiken door bezoekers die geen eigen apparaten meebrengen.
• Lokaal beheerde apparaten, gebruikt als bedieningspanelen door het personeel.

Een Location Spot vertegenwoordigt een fysieke locatie of een interessant object. Dit wordt gebruikt om inhoud aan deze locatie of dit object te koppelen.

Met een WATCHOUT-spot kunt u synchroon audio afspelen met een presentatie die wordt weergegeven met Dataton WATCHOUT, een systeem dat wordt gebruikt voor speciale vereisten, zoals projectiemapping op een niet-standaard scherm of fysiek object.


Een Blocks systeem kan er bijvoorbeeld zo uitzien:


1 PIXILAB Blocks server
2 netwerk
3 schermen met afzonderlijke mediaspelers
4 interactieve touch-kiosken
5 Dataton WATCHOUT-cluster
6 projectoren bestuurd via het netwerk
7 relais, schakelaars en sensors
8 schermen met ingebouwde mediaspelers
9 Wifi voor beheer en / of openbare toegang
10 tablet met beheersfuncties
11 telefoons van bezoekers of uitleenapparatuur voor mobiele gidsapplicaties

Wilt u zelf testen of Blocks geschikt is voor uw projecten dan kunt u een Evaluatie Licentie of een compleet werkende Blocks server uitproberen.
Voor meer informatie of een demonstratie, neem contact met ons op.
Bezoek voor project voorbeelden de Pixilab website.


technische informatie


Meer informatie is te vinden in de huidige manual.
Bezoek voor technische informatie en downloads de Pixilab wiki.
Instructiefilms voor het werken met Blocks vindt u op Vimeo.
Gebruikers kunnen ervaringen delen op het Blocks forum.
Programmeurs kunnen drivers en scripts delen op Github.